Penulis Topik: Belleza KL Skincare - BERKESAN HILANGKAN JERAGAT dan JERAWAT  (Dibaca 3576 kali)

Naz

  • Newbie
  • *
  • Pos: 8
    • Lihat Profil
Belleza KL Skincare - BERKESAN HILANGKAN JERAGAT dan JERAWAT
« pada: Disember 27, 2012, 08:21:19 am »
Belleza KL Skincare.. BERKESAN HILANGKAN JERAGAT dan JERAWAT
 
Assalamualaikum semua.. :) 
Kawan2... anda mempunyai masalah kulit seperti kulit kusam, jerawat dan jeragat? Cubalah Belleza KL Skincare. Insyaallah, dalam tempoh 7 hari, pasti ada yang menegur anda kelihatan lebih cerah dan berseri. Jangan ragu-ragu, Belleza KL Skincare dijamin selamat. Insyallah, kalau kita berusaha untuk berubah, kita pasti berjaya.
Buat yang berminat nak cuba Belleza KL Skincare.. bolehlah hubungi

Call, SMS or Whatsapp: 013-3620656 (Naz)
Email:
naz.nasaruddin@gmail.com
http://naz-jomshopping.blogspot.com/
 
     Photo: Assalamualaikum & Selamat Malam buat semua..:)Pasti ramai diantara kita semua inginkan kulit yang halus, licin dan gebu. Lagi-lagi ketika usia kita semakin meningkat. Kebanyakan dari kita mula hilang keyakinan dalam diri untuk berdepan dengan orang sekeliling apabila wajah kita mengalami masalah. Bila usia meningkat, kebanyakan kita terutama yang tidak mementingkan penampilan, pasti kelihatan lebih tua dari usia sebenar. Inilah masanya untuk kita meningkatkan daya keyakinan diri. Belleza ada jawapannya. Anda mempunyai kulit kusam, berjerawat dan berjeragat? cubalah Belleza KL Skincare. Dalam tempoh 7 hari, pasti ada yang menegur anda kelihatan lebih cerah dan berseri. Jangan ragu-ragu, Belleza KL Skincare dijamin selamat. Insyallah, kalau kita berusaha untuk berubah, kita pasti berjaya.Hubungi kami dan kami sedia membantu. Belleza KL Skincare, kami mengutamakan pelanggan agar anda mampu tampil berkeyakinan.Post By : Intan (Admin)BKL (Office) : 03-41436700 (9PG - 6PTG)   
 
DIFORMULASI UNTUK MEMBERIKAN KESAN HEBAT KEPADA KECANTIKAN ANDA. PERUBAHAN POSITIF DIJAMIN DALAM 7 HARI SAHAJA.

Description
Produk-produk Belleza KL Skincare adalah diluluskan dan berdaftar dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran seperti dibawah :

BKL Acne Soap - NOT121002510K
BKL Beauty Soap - NOT121002509K
BKL Beauty Cream - NOT121102565K
BKL Treatment Cream - NOT121102567K

Call n SMS n Whatsapp : 013-3620656
 
INFO SET JERAWAT
Mengandungi:
1. Belleza KL Acne Soap
2. Belleza KL Beauty Cream (Day)
3. Belleza KL Treatment Cream (Night)
... Harga Runcit :-
RM80 - Semenanjung
RM85 - Sabah/Sarawak
$50 - Brunei/Singapore

*Belleza KL Acne Soap
- Memudarkan parut jerawat
- Menghasilkan sel baru kulit wajah
- Menghapuskan punca jerawat
- Mengatasi masalah kulit berminyak
- Membantu merawat jerawat, bintik hitam & bintik putih
- Bertindak membersihkan kulit sambil melindunginya dengan agen anti-bakteria semulajadi
- Membantu membuang sisa-sisa kotoran,habuk, minyak berlebihan dan sel kulit mati yang tersumbat pada liang roma kulit
- Cara penggunaannya : Urut perlahan-lahan selama beberapa minit dan bilas bersih. Untuk mendapat kesan terbaik, gunakan 2-3 kali sehari.

*Belleza KL Beauty Cream (Day)
- Kandungan AHA daripada pati buah-buahan yang segar mampu meransang pertumbuhan sel-sel kulit baru yang mati akibat melanin seperti jeragat, bekas jerawat dan parut-parut lama.
- Sesuai untuk semua jenis kulit.
- Mengandungi vitamin B2 & E serta ramuan khas untuk melindungi kulit daripada sinaran ultra ungu yang boleh menyebabkan sel kulit mati dan kusam.
- Ia juga dapat mencerah dan melicinkan kulit.
- Cara penggunaannya : Sapukan secara rata pada keseluruhan kulit. Digunakan pada waktu siang sahaja.

*Belleza KL Treatment Cream (Night)
- Diperkaya dengan ekstrak buah-buahan, temulawak dan minyak jojoba yang boleh digunakan sebagai krim pemutih dan pencerah waktu malam.
- Mencerah, memutih dan memperbaharui sel kulit yang rosak.
- Mengatasi masalah kulit gelap, jerawat, jeragat, kulit berminyak dan garis kedutan.
- Sesuai untuk semua jenis kulit.
- Setiap pagi kulit akan kelihatan lebih cerah, cantik, licin & anjal.
- Cara penggunaannya : Sapukan secara rata pada keseluruhan kulit. Digunakan pada waktu malam sahaja.
 
INFO SET NORMAL/JERAGAT
Mengandungi:
1. Belleza KL Beauty Soap
2. Belleza KL Beauty Cream (Day)
3. Belleza KL Treatment Cream (Night)
... Harga Runcit :-
RM80 - Semenanjung
RM85 - Sabah/Sarawak
$50 - Brunei/Singapore

*Belleza KL Beauty Soap
- Mengecilkan pori-pori kulit
- Menegangkan kulit wajah yang kendur dan berkedut
- Memudarkan parut, cela dan kegelapan pada kulit wajah
- Mencegah pembentukan parut dan tompok hitam pada kulit
- Memudarkan kesan jeragat atau pigmentasi
- Cara penggunaannya : Urut perlahan-lahan selama beberapa minit dan bilas bersih. Untuk mendapat kesan terbaik, gunakan 2-3 kali sehari.

*Belleza KL Beauty Cream (Day)
- Kandungan AHA daripada pati buah-buahan yang segar mampu meransang pertumbuhan sel-sel kulit baru yang mati akibat melanin seperti jeragat, bekas jerawat dan parut-parut lama.
- Sesuai untuk semua jenis kulit.
- Mengandungi vitamin B2 & E serta ramuan khas untuk melindungi kulit daripada sinaran ultra ungu yang boleh menyebabkan sel kulit mati dan kusam.
- Ia juga dapat mencerah dan melicinkan kulit.
- Cara penggunaannya : Sapukan secara rata pada keseluruhan kulit. Digunakan pada waktu siang sahaja.

*Belleza KL Treatment Cream (Night)
- Diperkaya dengan ekstrak buah-buahan, temulawak dan minyak jojoba yang boleh digunakan sebagai krim pemutih dan pencerah waktu malam.
- Mencerah, memutih dan memperbaharui sel kulit yang rosak.
- Mengatasi masalah kulit gelap, jerawat, jeragat, kulit berminyak dan garis kedutan.
- Sesuai untuk semua jenis kulit.
- Setiap pagi kulit akan kelihatan lebih cerah, cantik, licin & anjal.
- Cara penggunaannya : Sapukan secara rata pada keseluruhan kulit. Digunakan pada waktu malam sahaja.

TESTIMONIAL UNTUK JERAWAT   
JERAWAT!!!..oh tidak!!..inilah yang selalu kita semua hadapi bila jerawat timbul..tahukah kita semua macam mana nak mengurangkan jerawat??mari..Belleza ingin berkongsikan tips, bagaimana cara yang betul membersihkan muka.

Lakukan pencucian... muka dua kali sehari dengan jenis sabun pencuci muka yang bertekstur lembut dan membersih secara mendalam. Jika boleh pilihlah jenis sabun pencuci muka yang tidak terlalu mengeringkan dan boleh menghidratkan kulit seperti BELLEZA KL SKINCARE - ACNE SOAP. Tetapi perlu diingatkan disini, bahawa mencuci kulit dengan kuat dan menggosoknya dengan kuat untuk menghilangkan minyak, kekotoran dan sel-sel mati pada kulit bukanlah suatu yang baik pada kulit malah perbuatan tersebut dapat menyebabkan keradangan kulit dan jerawat akan menjadi lebih teruk. Sebaliknya gunakan cara urutan ringan dan gosoklah kulit dengan lembut.

Info yang berguna bukan??so, apa tunggu lagi, kalau anda segan berdepan dengan orang sekeliling anda kerana jerawat di muka, berfikirlah secara positive, pasti ada jalan penyelesaian.

Di Belleza, kami menawarkan set penjagaan semudah 1,2 dan 3. Jangan tunggu lagi, tempahlah sekarang sebelum jerawat anda semakin teruk. "Kepuasan anda, adalah kebanggaan kami"   Awesome! Menakjubkan! Speechless! Alhamdulillah.
 
Tanpa kesan graphic atau touch up photoshop. ini adalah gambar sebenar yang diberikan oleh beliau sendiri & kami direct publish untuk dikongsi bersama anda.

Emylia Suhaili Bt Salleh menggunakan Belleza KL Skincare Acne Set dan lihatlah perubahan beliau dalam 3 minggu.
Sukar dipercayai walaupun oleh kami di BKL sendiri. Namun, tiada yang mustahil dengan izinNya. Anda tak percaya? Beliau sendiri sudi untuk sharing kegembiraan beliau dengan anda. Hubungi beliau di talian 019-2994271.
ANDA MEMANG AWESOME!

Photo: Awesome! Menakjubkan! Speechless! Alhamdulillah.Tanpa kesan graphic atau touch up photoshop. ini adalah gambar sebenar yang diberikan oleh beliau sendiri & kami direct publish untuk dikongsi bersama anda.Emylia Suhaili Bt Salleh menggunakan Belleza KL Skincare Acne Set dan lihatlah perubahan beliau dalam 3 minggu.Sukar dipercayai walaupun oleh kami di BKL sendiri. Namun, tiada yang mustahil dengan izinNya. Anda tak percaya? Beliau sendiri sudi untuk sharing kegembiraan beliau dengan anda. Hubungi belaiu di talian 019-2994271.ANDA MEMANG AWESOME!Belleza KL Skincare - diformulasi untuk menghasilkan kesan hebat kepada kecantikan anda dengan jaminan 7 hari perubahan positif.Ada soalan yang memerlukan jawapan Ekspress??Call, SMS & WhatssApp : 012-7278295BBM PIn : 2A8D9B03Twitter : @BellezaskincareBKL CARELINE : 012-727816924 jam sehari 7 hari seminggu 12 bulan setahun       
More testimony of customer using BKL Acne Set. This is Anita Ann Marie Lee.  After 7 days, this is the result. InsyaAllah, penggunaan yg berterusan akan hasilkan result yg menakjubkan. Tak percaya?? Let the picture speaks itself.

 Photo: More testimony of customer using BKL Acne Set. This is Anita Ann Marie Lee. Our 3000 LIKES' lucky winner. After 7 days, this is the result. InsyaAllah, penggunaan yg berterusan akan hasilkan result yg menakjubkan. Tak percaya?? Let the picture speaks itself.Belleza KL Skincare - diformulasi untuk menghasilkan kesan hebat kepada kecantikan anda dengan jaminan 7 hari perubahan positif.Ada soalan yang memerlukan jawapan Ekspress??Call, SMS & WhatssApp : 012-7278295BBM PIn : 2A8D9B03Twitter : @BellezaskincareBKL CARELINE : 012-727816924 jam sehari 7 hari seminggu 12 bulan setahun 
 
[/color]TESTIMONIAL UNTUK JERAGAT
 
 
Jeragat adalah tompok hitam atau coklat yang tumbuh berkelompok dalam lapisan kulit muka. Biasanya jeragat blh diperhatikan di kawasan hidung, pipi dan dahi.
Punca?- MELANIN BERLEBIHAN.
Solusi?- Kombinasi beauty soap, day cream dan night cream dalam Beauty Set (Normal Set) dpt kurangkan dan hilangkan jeragat. Beauty soap mampu memberi kelembapan pd kulit yg kering dan meresap minyak berlebihan.
P/S: Kesan dpt dilihat jika pengguna mengamalkan cara penggunaan yang betul dan berterusan.

Photo: Y'all tahu tak JERAGAT tu ape?Jeragat adalah tompok hitam atau coklat yang tumbuh berkelompok dalam lapisan kulit muka. Biasanya jeragat blh diperhatikan di kawasan hidung, pipi dan dahi.Punca?- MELANIN BERLEBIHAN.Solusi?- Kombinasi beauty soap, day cream dan night cream dalam Beauty Set (Normal Set) dpt kurangkan dan hilangkan jeragat. Beauty soap mampu memberi kelembapan pd kulit yg kering dan meresap minyak berlebihan. P/S: Kesan dpt dilihat jika pengguna mengamalkan cara penggunaan yang betul dan berterusan. #Courtesy pics from Puteri Najihah. Nak dptkan free consultation atau berminat nak order Belleza di kawasan Sabah & Sarawak, blh hubungi beliau di 017-644 3473. @Mya Azminuddin (Admin)       
Jeragat terjadi disebabkan oleh melanin yg berlebihan. Melanin jadi banyak disebabkan terlalu kerap terdedah kpd cahaya matahari dan juga disebabkan faktor usia. Biasanya, wanita dan lelaki yg berumur 30 tahun ke atas mesti ada jeragat samada byk ataupon sedikit.
Y'all boleh kurangkan dan hilangkan jeragat dgn menggunakan Belleza 3 in 1 Beauty Set. Ia mampu memberikan kelembapan pd kulit wajah yg kering dan meresap minyak berlebihan.

Gambar: Dg. Noraini  Masalah: Jeragat
Komen beliau: "Saya mengalami masalah jeragat yg serius. Selepas 1 bulan pakai, jeragat makin berkurang dan kebanyakkanya telah hilang. Suami, keluarga dan kawan2 ramai yg memuji kulit sy semakain cantik. Setelah yakin dgn perubahan ini, sy upgrade dr pengguna biasa kepada ejen. TQ Belleza!"

Photo: DID YOU KNOW?Jeragat terjadi disebabkan oleh melanin yg berlebihan. Melanin jadi banyak disebabkan terlalu kerap terdedah kpd cahaya matahari dan juga disebabkan faktor usia. Biasanya, wanita dan lelaki yg berumur 30tahun ke atas mesti ada jeragat samada byk ataupon sedikit. Y'all boleh kurangkan dan hilangkan jeragat dgn menggunakan Belleza 3 in 1 Beauty Set. Ia mampu memberikan kelembapan pd kulit wajah yg kering dan meresap minyak berlebihan. Harga Beauty Set: RM80 (SM), RM85(SS), $50 (Bru/Singapore)Sila PM kami untuk order atau hubungi ejen dan stokis berhampiran kawasan anda.#Courtesy pics: Puteri Najihah (Stokis Sabah- 017-644 3473)Gambar: Dg. Noraini (Ejen Petagas- 016-849 4682)Masalah: JeragatKomen beliau: "Saya mengalami masalah jeragat yg serius. Selepas 1 bulan pakai, jeragat makin berkurang dan kebanyakkanya telah hilang. Suami, keluarga dan kawan2 ramai yg memuji kulit sy semakain cantik. Setelah yakin dgn perubahan ini, sy upgrade dr pengguna biasa kepada ejen.  TQ Belleza!"#Sharing is caring by Mya Azminuddin (Admin)       
Nama: Ct Zaiful (28tahun)
Masalah: Kulit kusam & jeragat yg byk
Slps 7hari pakai Belleza: " Saya sgt berpuas hati, muka dah tak berminyak sampai petang (segar je). Dan skrg sy dah tak perlu pakai make up utk tutup jeragat. Kulit sy berseri semulajadi".

*P/S: Kami selalu galakkan pengguna di luar sana spya cantik tanpa make-up. Anda blh cantik dan berseri tanpa make-up dgn BKL Skincare. Siap blh jimat duit lagi. Think properly!
Photo: Mcm mane y'all nak tau samada Belleza effektif / berkesan atau tidak pd permasalahan wajah y'all? Jwpn: LIVE TESTIMONI..Nama: Ct Zaiful (28tahun)Masalah: Kulit kusam & jeragat yg byk Slps 7hari pakai Belleza: " Saya sgt berpuas hati, muka dah tak berminyak sampai petang (segar je). Dan skrg sy dah tak perlu pakai make up utk tutup jeragat. Kulit sy berseri semulajadi". *P/S: Kami selalu galakkan pengguna di luar sana spya cantik tanpa make-up. Anda blh cantik dan berseri tanpa make-up dgn BKL Skincare. Siap blh jimat duit lagi. Think properly!#Sharing is caring by Mya Azminuddin (Admin)Belleza KL Skincare - diformulasi untuk menghasilkan kesan hebat kepada kecantikan anda dengan jaminan 7 hari perubahan positif.Ada soalan yang memerlukan jawapan Ekspress??Call, SMS & WhatssApp : 012-7278295BBM PIn : 2A8D9B03Twitter : @BellezaskincareBKL CARELINE : 012-727816924 jam sehari 7 hari seminggu 12 bulan setahun 
Amalan penjagaan muka
Semasa membasuh muka atau masa pkai krim muka, amalkanlah petua2 berikut. Amalan yg berterusan(istiqamah), InSyaa Allah menjadi :
Petua 1: Amalkan membaca 'Ya Qawiyyu' (bermaksud Yang Maha Kuat) slps memberi salam kedua, selepas solat.
Petua 2: Gunakan 3 jari tengah utk gosok muka waktu cuci muka atau masa sapu krim siang dan mlm.
Petua 3: Selawat 3kali dan hembus pada krim muka setiap kali sebelum pakai dan berdoa, "Ya Allah, serikanlah wajahku agar sesiapa yg memandang berasa senang denganku".
Petua 4: Membaca doa ketika melihat cermin, "Ya Allah, sebagaimana Kau cantikkan wajahku, maka perelokkanlah lagi pekertiku".
     

Popular FAQ
Soalan 1: Bagaimana cara penggunaan Belleza KL Skincare?
Jawapan:
(1) Cuci muka dengan Belleza Beauty Soap/ Acne Soap, urut perlahan- perlahan wajah selama beberapa minit dan bilas bersih. Guna 2- 3 kali sehari.
(2) Kemudian, sapukan Krim Siang secara rata pada keseluruhan kulit dalam kuantiti yang AMAT sedikit.
(3) Sapukan juga Krim Malam secara rata pada keseluruhan kulit dalam kuantiti yang AMAT sedikit pada waktu malam sebelum tidur.
TADAA!!! Mudah, Simple dan JIMAT.  Soalan 2: Adakah Belleza KL Skincare mengakibatkan kesan pengelupasan?
Jawapan:
BKL Skincare diformulasikan untuk kesan tanpa pengelupasan.Sama ada kulit menggelupas atau tidak bergantung kepada kulit pengguna itu sendiri kerana profile kulit setiap individu adalah berbeza dan ia adalah perkara yang subjektif.Mungkin sesetengah pengguna yang mempunyai banyak sel kulit rosak dan mati akan mengalami sedikit pengelupasan halus.
« Edit Terakhir: Januari 11, 2013, 05:43:41 pm oleh Naz »

Naz

  • Newbie
  • *
  • Pos: 8
    • Lihat Profil
Per:Belleza KL Skincare - BERKESAN HILANGKAN JERAGAT dan JERAWAT
« Jawab #1 pada: Januari 09, 2013, 04:13:53 pm »
Salam kawan2.. 

Atas permintaan ramai.. Naz sertakan testimoni di muka sendiri.. hehehe. malu sebenarnya.. ingat nak low profile je.. tapi takpelah.. Naz dah try Belleza KL Skincare dan ianya berkesan.. dan ada perubahan.. Belleza KL Skincare memang best dan bagus... 

SEBELUM  -- tengoklah.. muka kusam dan berjeragat... walaupun dah berbedak..
 
 
SELEPAS -- 3 minggu pakai Belleza KL Skincare.. 
Syukur Alhamdulillah.. jeragat di muka Naz dah berkurang.. dan.. gambar di bawah ni.. tanpa berbedak... 

 

Cubalah kawan2.. Insyaallah.. pasti berkesan..
 
  
 
Call,SMS or Whatsapp Naz: 013-362 0656
Email: naz.nasaruddin@gmail.com
Blog: http://naz-jomshopping.blogspot.com

Insyaallah... dengan izin Allah...
« Edit Terakhir: Januari 15, 2013, 01:03:16 pm oleh Naz »

Naz

  • Newbie
  • *
  • Pos: 8
    • Lihat Profil
Per:Belleza KL Skincare - BERKESAN HILANGKAN JERAGAT (PIGMENTASI) dan JERAWAT
« Jawab #2 pada: Januari 14, 2013, 01:15:10 pm »
Salam..
 
masih mencari2 produk penjagaan muka (skincare) yang bagus dan berkesan hilangkan jeragat(pigmentasi) dan jerawat?  Jom try Belleza KL Skincare...
 
Call,SMS or Whatsapp Naz: 013-362 0656
Email: naz.nasaruddin@gmail.com
Blog: http://naz-jomshopping.blogspot.com

Di sini Naz sertakan FAQ untuk produk Belleza KL Skincare... semoga segala persoalan akan terjawab... atau boleh contact Naz..
 
FAQ 1. Adakah BKL Skincare produk keluaran tempatan?
Jawapan:
Ya, BKL Skincare adalah produk keluaran Belleza KL Marketing yang merupakan salah sebuah syarikat dibawah CAJM Group of Companies.Untuk makluman, CAJM Group of Companies juga adalah pemilik jenama Walit Gold – Pati Sarang Burung Pilihan No.1 Malaysia& I-Quit – Solusi Berhenti Merokok.
 
2. Siapa yang boleh menggunakan Belleza KL Skincare?
Jawapan:
Individu disemua peringkat umur yang ingin menjaga kecantikan kulit, meningkatkan kecantikan wajah dan ingin mengatasi masalah-masalah utama kulit. Belleza KL Skincare adalah sesuai untuk wanita & lelaki
 
3. Apakah bahan-bahan utama dalam Belleza KL Skincare?
Jawapan:
Sabun dan krim kami menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti ekstrak beluru, ekstrak mutiara, ekstrak aloe vera, temulawak, ekstrak nenas, ekstrak betik dan sebagainya.
 
4. Apakah fungsi utama Belleza KL Skincare?
Jawapan:
Membantu merawat 5 masalah utama kulit wajah diMalaysia iaitu kulit gelap & kusam, jerawat, jeragat & pigmentasi, tona tidak sekata serta tanda penuaan.
 
5. Apakah keistimewaan Belleza KL Skincare?
Jawapan:
Diformulasi secara tepat untuk menyelesaikan masalah utama kulit dan DIJAMIN MEMBERIKAN KESAN POSITIF DALAM MASA 7 HARI SAHAJA.
 
6. Berapakah jenis set BKL Skincare?
Jawapan: Ada 2 set iaitu SET NORMAL/ JERAGAT dan SET JERAWAT/BERMINYAK.
 
7. Apakah perbezaan antara SET NORMAL/ JERAGAT dan SET JERAWAT/BERMINYAK?
Jawapan: Set normal/ jeragat mengandungi beauty soap yang berwarna kuning, krim siang dan krim malam. Manakala set jerawat/ berminyak mengandungi acne soap yang berwarna hijau, krim siang dan krim malam.
 
8. Apakah kegunaan SET NORMAL/ JERAGAT?
Jawapan:
Digunakan untuk menghilangkan jeragat, parut jeragat dan parut jerawat. Ia juga bagus utk tegang& bersihkan kulit daripada kotoran terutamanya untuk yg berkulit normal.Kombinasi terbaik untuk memudarkan jeragat/pigmentasi.Ia dapat memudarkan parut, bintik hitam dan bintik putih serta kusam pada wajah serta menegangkan kulit wajah yg kendur. Dengan Vitamin B2 & E, ia dpt melindungi kulit drpd sinaran ultra ungu yang menyebabkan sel kulit mati seterusnya dapat membantu mencerahkan kulit. Kandungan AHA daripada pati buah- buahan dapat menggantikan sel kulit mati dan rosak dengan sel kulit baru yang cantik dan sihat.
 
9. Apakah kegunaan SET JERAWAT/BERMINYAK?
Jawapan:
Set jerawat ini diformulasi untuk memudarkan parut jerawat juga menghapuskan punca jerawat. Kombinasi terbaik untuk memudarkan jerawat yg sedia ada pada wajah. Disamping itu, ia juga dpt membuang sisa kotoran, habuk, minyak berlebihan dan sel kulit mati yang tersumbat pada liang roma kulit. Acne soap bertindak sebagai ejen anti- bakteria semulajadi untuk membersihkan kulit. Jika berlaku penggelupan halus, itu tanda berlakunya proses pemulihan pada sel kulit wajah serta proses pembuangan bakteria yg disebabkan oleh jerawat .Ia juga mampu mencerah, memulih dan membaharui sel kulit yg rosak.
 
10. Bagaimana cara penggunaan Belleza KL Skincare?
Jawapan:
Cuci muka dengan Belleza Beauty Soap/ Acne Soap, urut perlahan- perlahan wajah selama beberapa minit dan bilas bersih.Guna 2- 3 kali sehari.Kemudian, sapukan Krim Siang secara rata pada keseluruhan kulit dalam kuantiti yang sedikit.Sapukan juga Krim Malam secara rata pada keseluruhan kulit dalam kuantiti yang sedikit pada waktu malam sebelum tidur.
 
11. Apakah umur yang paling sesuai mula menggunakan Belleza KL Skincare?
Jawapan: Umur 12 tahun ke atas.
 
12. Adakah Belleza KL Skincare sesuai utk wanita berumur 40 tahun ke atas?
Jawapan:
Sangat sesuai bagi wanita golongan ini kerana dikala umur ini jeragat dan tanda penuaan telah mula kelihatan dan sistem tubuh telah kehilangan banyak kolagen dan nutrien penting.
 
13. Adakah Belleza KL Skincare mengakibatkan kesan pengelupasan?
Jawapan:
BKL Skincare diformulasikan untuk kesan tanpa pengelupasan.Sama ada kulit menggelupas atau tidak bergantung kepada kulit pengguna itu sendiri kerana profile kulit setiap individu adalah berbeza dan ia adalah perkara yang subjektif.Mungkin sesetengah pengguna yang mempunyai banyak sel kulit rosak dan mati akan mengalami sedikit pengelupasan halus.
 
14. Semasa amalkan Belleza KL Skincare, wajah saya mengalami:
a. Penggelupasan halus dan pedih:
Ini menunjukkan bahawa terdapat banyak sel kulit mati dan rosak pada kulit wajah.Mungkin juga berlaku disebabkan pengguna yang tidak pernah memakai sebarang produk penjagaan muka dan sel kulit mati yang terlalu tebal. Biasanya kesan ini akan hilang selepas 3-4 hari penggunaan.
b. Merah di wajah:
Ini adalah kesan daripada tindakbalas peredaran darah dalam kulit wajah. Teruskan penggunaan dan banyakkan minum air bagi membantu proses peredaran darah.
c. Rasa tegang dan kering:
Tindakbalas ini adalah reaksi penyingkiran sel kulit mati dan rosak serta proses pemulihan pada kulit wajah dengan penggantian sel-sel baru. Kesannya biasa berlanjutan ke maksimum 5 hari sahaja dan rasa ini akan hilang selepas tempoh tersebut. Boleh gunakan pelembab yang sesuai bagi membantu keselesaan wajah dalam tempoh tersebut.
d. Gelap pada wajah:
Ini berlaku pada mereka yang menyapu terlalu banyak krim siang dan malam pada wajah.Belleza KL Skincare dirumuskan untuk penggunaan 30 hari, jadi penggunaan dalam kuantiti yang sedikit sudah memadai.
e. Gatal:
Ini berlaku disebabkan oleh penyingkiran toksin dan bakteria punca jerawat dan jeragat. Teruskan penggunaan dan banyakkan minum air bagi mempercepatkan proses penyingkiran.
 
15. Bolehkah Belleza KL 3 in 1 Acne Set membantu menghilangkan jerawat dan masalah berminyak pada wajah saya?
Jawapan:
Amat sesuai untuk menghilangkan jerawat dan masalah kulit berminyak pada wajah terutama di bahagian dahi, dagu dan pipi.Ia turut membantu membuang sisa- sisa kotoran, habuk, sel kulit mati dan minyak berlebihan pada wajah.
 
16. Bolehkah Belleza KL dipakai bersama produk skincare yang lain seperti toner dan foundation?
Jawapan:
Boleh, asalkan produk tersebut sesuai dengan kulit anda dan yang paling penting sekali sesuai digabungkan dengan produk Belleza KL Skincare. BKL Skincare tidak akan bertanggungjawab sekiranya terjadi sebarang implikasi akibat dari campuran penggunaan jenama lain.
 
17. Adakah BellazaKL Skincare dapat membantu masalah jerawat yg disebabkan oleh resdung?
Jawapan:Parut jerawat dapat dipudar dan dihilangkan. Untuk jerawat baru yang berpunca daripadaminor-resdung, ia jugadapat disembuhkan.Tetapi harus diingatkan bahawa Belleza KL Skincare cuma dapat menyelsaikan masalah jerawat akibat resdung dan bukannya menyembuhkan resdung.Jadi, elakkan/kurangkan makan seafood dan ais batu kepada yang mengalamiresdung kritikal bagi mengelakkan jerawat tumbuh.
 
18. Adakah Belleza KL Skincare sesuai untuk orang berkulit sensitif?
Jawapan:
Terdapat pelbagai jenis sensitiviti pada wajah.Cara terbaik adalah dengan mengetahui kandungan produk BKL Skincare dahulu. Kemudian, anda akan mengetahui kandungan tersebut bagus dan terbaik untuk kulit anda ataupun tidak.
 
19. Adakah BKL sesuai untuk kulit normal tanpa sebarang masalah?
Jawapan:
Ya, ia amat sesuai untuk pengguna berkulit normal tanpa sebarang masalah. Ia dapat menghilangkan kotoran, mencerah serta melindungi kulit yang sedia ada tanpa sebarang cela.
 
20. Betulkah dalam masa 7 hari pemakaian sudah boleh nampak kesan positif?
Jawapan:
Anda boleh melihat perubahan positif pada wajah anda (sama ada banyak atau sedikit) dalam masa 7 hari.Untuk kesan maksimum, penggunaan yang lebih lama dan konsisten diperlukan untuk mengekalkan kecantikan pada wajah.
 
21. Kenapakah harga BKL dikatakan ‘murah’ dan tidak semahal produk kosmetiklain yang sedia ada di pasaran? Bagaimana pula dari segi kualiti?
Jawapan:
Harga adalah sesuatu perkara yang subjektif. Tidak dinafikan ada produk lain yang lebih ‘murah’ dari Belleza KL Skincare.
Apa yang kami fokuskan sebagai ‘murah’ bagi Belleza KL Skincare adalah, produk kami harganya adalah lebih murah dengan kesan yang setanding atau
lebih baik dari produk jenama lain yang lebih mahal. Dari segi kualiti, Belleza KL Skincare dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan keberkesanannya juga anda boleh lihat pada testimoni-testimoni pengguna kami.
 
22. Di manakah boleh saya dapatkan BKL Skincare?
Jawapan:
Call,SMS or Whatsapp Naz: 013-362 0656
Email: naz.nasaruddin@gmail.com
Blog: http://naz-jomshopping.blogspot.com
« Edit Terakhir: Januari 14, 2013, 05:44:33 pm oleh Naz »

Naz

  • Newbie
  • *
  • Pos: 8
    • Lihat Profil
Per:Belleza KL Skincare - BERKESAN HILANGKAN JERAGAT dan JERAWAT
« Jawab #3 pada: Januari 15, 2013, 03:51:32 pm »
Salam kawan2..
 
Dengarkan Belleza KL Skincare.. live di IKIM.fm esok yer.. 16 January 2013.. pukul 2.30 petang...
 
Call,SMS or Whatsapp Naz: 013-362 0656
Email: naz.nasaruddin@gmail.com
Blog: http://naz-jomshopping.blogspot.com