Pos Terbaru

Laman: [1] 2 3 ... 10
1
Kelihatannya sepertinya itu pilihan baik untuk berbuka puasa. Saya akan menguruskan untuk pergi ke sana
2
Tasik Puteri Iklan (free ads) / Bb car seat terpakai
« Pos terakhir oleh yusida pada Mei 12, 2018, 10:06:00 pm »
Assalam,
Berminat bb car seat terpakai? Whatsapp ke 0193506442
Hanya utk warga BTP, Self pickup ya
3
Tasik Puteri Iklan (free ads) / EcoSlim kajian semula Malaysia
« Pos terakhir oleh LeerMoto22 pada Mei 11, 2018, 11:12:58 pm »
(Kesihatan Ibu Harian) Selama tiga bulan yang lalu pembaca kami telah gilakan sesuatu produk yang akan membantu wanita seluruh Kuala Lumpur dan di dunia untuk menurunkan berat badan. Revolusi remedi ini dipanggil "Pil Mujarab untuk Menurunkan Berat Badan" oleh sesetengah orang dan telah dipaparkan di banyak rancangan popular TV, terbukti selamat untuk kegunaan berterusan, tetapi perkara yang terbaik sekali - harganya boleh dibeli oleh sesiapa sahaja.[/color][/size][/font][/size][/color]The Yang hebat Dari segi klinikal, kesannya yang hebat terbukti bukan hanya cepat membakar lemak dari badan anda tetapi juga mempunyai kepentingan yang sama untuk mengeluarkan semua toksin yang merosakkan dalam badan anda dan meningkatkan metabolisma anda, semuanya tanpa merosakkan sistem imun anda.[/font][/color]Seperti yang sering kita laporkan semasa meneliti tren diet terkini, menurunkan berat badan sering seperti suatu cabaran yang mustahil dan sering kita mendapat keputusan yang mengecewakan. Walau bagaimanapun, selepas usaha penyelidikan yang menyeluruh termasuk menemu duga seorang pakar diet yang benar dengan menggunakan sistem yang tepat ini, kami lebih teruja dengan penemuan ini. Teruskan membaca dan anda akan mengetahui mengapa kami membuat laporan khas ini.[/font][/color]

"Saya dahulu saiz 14 tapi sekarang saya dah turun ke saiz 6!" kata Sabrina Ramlan
Mengapa kebanyakan diet gagal, pada pendapat kami, adalah sebab diet sering mengenakan suatu larangan yang tidak realistik terhadap cara hidup anda. Sesetengah mengatakan bahawa anda harus makan sebanyak protein yang boleh, manakala yang lain pula mengenakan larangan untuk makan apa-apa yang berkarbohidrat. Dalam kedua-dua kes, anda ditinggalkan untuk membuat perubahan yang agak drastik terhadap jenis makanan yang anda makan dan bila anda boleh makannya. Dalam laporan khas ini, kami meneliti dengan mendalam pada tren terbaru untuk yang dijamin untuk menurunkan berat badan anda. Kami percaya ia akan menjadi produk yang terlaris dan terbaik di pasaran; dan ini kerana ia tidak memerlukan anda untuk meluangkan masa di gim, ataupun mengira dan memotong kalori anda ... dan yang paling bagus sekali adalah ia tidak akan mengosongkan dompet anda.[/font][/color]Anda mungkin pernah mendengar tentang yang sangat popular [/font][/color]Pil Eco Slim dalam berita. Ia mengandungi L-karnitin, kafein, dan chitosan; semua terbukti secara saintifik untuk menghapuskan sel-sel lemak dari badan anda. Dalam kajian oleh institusi penyelidikan kesihatan terkenal UM di Kuala Lumpur, Malaysia, Eco Slim dibuktikan untuk memulihkan metabolisme dan kemampuan membakar lemak tersembunyi tubuh anda sebanyak 318% dengan pengunaan berterusan. Walau bagaimanapun, masalah yang dihadapi oleh orang ramai yang mempunyai harapan untuk mendapatkan diet ajaib ini ialah hampir 90% produk di luar sana adalah TIDAK tulen. Kebanyakan mempunyai paras kemurnian turun naik sebanyak 60-70% - jadi kami pun mencari 'Eco Slim' yang asal untuk memahami perbezaannya. Eco Slim Formula dakwaan mereka mengatakan bahawa ia menyampaikan 95% Jelatang India (Indian Nettle) tulen dan ekstrak Guarana ke badan anda. Jadi, untuk kesimpulannya - kami tertarik.Kami juga telah menemui bahawa mereka yang mengambil   [/font][/color]Eco Slim  mengalami yang paling   mengalami keputusan penurunan berat badan yang mengejutkan yang kami pernah lihati.  Testimoni mendakwa penggunaan produk ini telah membawa kepada penurunan berat badan yang ketara, lebih banyak tenaga dan pada umumnya kehidupan harian yang lebih sihat. Jika anda was-was, anda bukan seorang sahaja. Apabila kami mempelajari tentang penurunan berat badan melalui pil larut ini s trend diet kami terus menjunam.Walau bagaimanapun, kami mula menyiasat kisah kejayaan yang banyak dilaporkan daripada seluruh dunia, kami memutuskan bahawa trend penurunan berat badan ini layak mendapat pemeriksaan yang lebih teliti. Lebih-lebih lagi, kami mendapati minat khusus ini tidak mengubah gaya hidup semasa sesiapa pun.[/font][/color]Diet yang mengurangkan sekurang-kurangnya 15kg dalam 1 bulan sahaja - khas untuk pembaca kami!Pembaca kami Maggie daripada Subang melaporkan bahawa dia telah hilang lebih daripaada 25kg[/font][/color]  Eco Slim Pil Larut diet.Dia menceritakan kisahnya di blog, "Saya macam tak percaya betapa senangnya! Saya tak tukar pun cara pemakanan saya atau aktiviti harian saya, tapi lemak semua hilang macam tu sahaja. Saya betul-betul suka dengan produk ini! Akhirnya, diet yang berkesan"[/font][/color]Bagi Kesihatan Ibu Harian ia tidak dapat dielakkan bahawa saya menjadi ujian tikus untuk diet ini kerana saya hendak berkahwin. Saya mahu kehilangan 20kg untuk perkahwinan saya. Untuk cuba   [/font][/color] Eco   Slim diet, saya telah memesan produk tersebut online. Walaupun terdapat banyak produk yang sama, saya memilih   Eco Slim berdasarkan fakta yang ia telah diuji secara klinikal dan disahkan di Pusat KPPP di Kuala Lumpur, Malaysia, satu organisasi yang terkenal dengan peraturan mereka yang ketat dalam produk-produk pengurusan berat badan. .
Botol yang telah diskaunkan   
Eco Slim telah dihantar dalam beberapa hari selepas membuat pesanan dan kos penghantarannya sangant murah, ini merupakan bonus yang sangat bagus. Eco Slim adalah produk yang paling tulen dan tertumpu di dalam pasaran sekarang.
Walaupun kami was-was, kami hendak mengetahui diri sendiri jika produk ini benar-benar berkesan seperti apa yang didakwanya. Kebanyak kisah kejayaan membincangkan tentang pengambilan   
Eco Slim dengan kerap   untuk hampir sebulan untuk mendapat penurunan berat badan yang maksimum.   Selepas kajian lanjut, kami pun mencubainya.Eco Slim telah diuji secara klinikal untuk:Menormalkan keseimbangan hormon dalam badan;[/c]
[/size][/font]
  • [/color]Mengatur proses metabolik, menguatkan kulit, rambut, dan kuku;[/font][/color][/font]
  • [/color]Laraskan metabolisme anda, membantu penghadaman nutrien;[/font][/color][/font]
  • [/color]Mengurangkan kolesterol, mengawal fungsi saluran gastrousus;[/font][/color][/font]
  • [/color]Hilangkan toksin dan cecair berlebihan, membakar lemak dan mencetuskan pembaharuan sel-sel badan.[/font][/color][/font]
[/color]
Meletakkan Eco Slim ke ujian
 
[/font][/color]Eco Slim Pil Larut    sampai dalam 4 hari selepas membuat pesanan saya online.Mengambil Eco Slim setiap hari [/font]
  • [/color]Ikuti arahannya dengan betul [/font]
  • [/color]Keputusan saya Saya turun 23kg dalam Satu Bulan dan Turun 3 Saiz Baju. Saya hampir nangis![/font][/color]
    Minggu pertama: http://malaysia-testimoni.com/eco-slim/
    Selepas menggunakan diet pil larut selama satu minggu s Saya terkejut dengan hasil yang sangat ketara. Tahap tenaga saya tinggi, dan saya tidak lapar pun. Satu kesan sampingan yang bagus  (repetition) Slim diet mempunyai kuasa untuk membendung selera makan
    Saya jujur merasa hebat!
    Paling penting, saya tidak mengubah apa-apa tentang rutin harian saya. Pada hari yang ke-7, saya menimbang diri saya sendiri dan tidak percaya mata saya. Saya telah kehilangan 11kg. Tetapi saya masih tidak yakin, kerana mereka mengatakan bahawa anda kehilangan banyak berat air pada awal diet apa-apa pun. Saya mahu tunggu dan lihat keputusan dalam minggu yang akan datang. Tetapi ia memang nampak cerah!
    Minggu kedua
    Selepas dua minggu menggunakan pil larut s Saya memulai minggu tersebut dengan lebih tenaga, dan tidur saya lebih nyenyak daripada dulu. Saya tidak ada bangun pada waktu malam ataupun berguling-guling lagi kerana badan saya akhirnya dapat berehat (saya rasa ini adalah kerana kehilangan toksin). Malah, saya masih dapat hilang 6 lagi kilo, maknanya secara keseluruhan 17kg telah hilang menggunakan diet ini dalam 2 minggu!
    Saya harus mengakui bahawa saya mula percaya bahawa diet ini lebih daripada sekadar gimik.
    Minggu ketiga
    Selepas 3 minggu, semua keraguan saya telah lenyap! Saya turun 2 saiz baju setelah kehilangan 5kg lagi. Dan saya masih sangat bertenaga. Sering kali, dalam minggu ketiga berdiet, anda akan hilang rasa bertenaga. Tetapi dengan   Eco Slim Tahap tenaga saya tidak turun, malah ia tetap stabil sepanjang hari. Saya juga tidak memerlukan tidur sebentar sekitar jam 3 petang! Saya juga perasan bahawa perut saya mencerna makanan jauh lebih baik. Tiada perut kembung atau gas memalukan selepas saya makan.
    Minggu keempat
    Selepas minggu keempat, keputusan akhir saya sangat mengejutkan. Saya telah hilang 23kg semenjak mula mengambil   Eco Slim diet! Sebenarnya, semua di Kesihatan Ibu Harian sedang merana untuk tidak menjadi seorang sukarelawan dahulu. Menggunakan Eco Slim dalam minggu keempat, Saya telah hilang 2kg lagi Keputusannya sangat konsisten! Tetapi jujur, saya benar-benar tidak mempunyai apa-apa lagi untuk turun. Saya pasti akan terus mengambil Eco Slim selepas itu kerana ia mempunyai begitu banyak antioksidan dan vitamin yang menjadikan kulit saya kelihatan menakjubkan.
    Saya rasa sangat gembira dengan hasilnya. [/color]Saya Hilang 23kg dalam 4 Minggu, Tiada Diet Khas, Tiada Senaman Intensif.Sebagai kesimpulan, jika anda mempunyai sedekit keraguan tentang kesan diet ini, anda perlu mencuba untuk diri sendiri; dari ujian kita sendiri, hasilnya adalah nyata Kami di Kesihatan Ibu Harian membuat ulasan lebih daripada 100 diet setiap tahun, dan kami mempunyai keraguan pada mulanya, tatpi kami menarik balik kenyataan pertama kami secepat mungkin. Selepas membuat penyiasatan kami sendiri, kami gembira melihat bahawa orang benar-benar berjaya dengan diet.[/font]
4
Kesihatan dan Kecantikan / Per:Cara Untuk Kurus Tanpa Ubat-Ubatan
« Pos terakhir oleh Kapten Ahli pada Mac 22, 2018, 11:55:40 pm »
6 Tips Cara Untuk Kurus


1) Jom lompat taliSkipping membantu anda mencapai berat badan ideal, meningkatkan kekuatan dan stamina, serta memperkuatkan tulang agar terhindar dari osteoporosis.
[/size]Skipping selama sejam, anda dapat membakar sebanyak 440-590 kalori pada mereka yang beratnya 77 kg.
[/size]
[/size]2) [/size]Rahsia pokok lidah buaya
Ambik sedikit daun lidah buaya, masukkan dalam sebuah periuk dan tambahkan dengan air asam jawa. Didihkan bahan-bahan tersebut dengan api kecil sehingga ia menjadi pekat. Kemudian tutup api dan biarkan ia sehingga suam sedikit. Setelah ia suam, ambil bahan tersebut dan lumurkan pada perut. Ia boleh bantu kempiskan perut.[/font]
[/size]
[/size]3) [/size]Teknik lunges[/font][/b]
[/size][/color]Kebanyakan wanita memang malas bersenam. Tetapi hakikatnya, ‘lunges’ adalah salah satu jenis senaman yang paling mudah dan terbukti berkesan membakar lemak dan kecilkan perut, punggung, dan peha. Caranya, berdiri tegak, kemudian, langkah sebelah kaki anda kedepan, rendahkan badan anda sehingga kaki hadapan bertukar menjadi 90 darjah. Manakala sebelah lagi kaki direndahkan sehingga lutut mencecah lantai. Tahan beberapa saat kemudian berdiri tegak semula. Ulang langkah ini sekerap mungkin. Ia boleh bantu anda bentuk tubuh badan yang kurus. [/color] [/font]
[/size]
[/size]4) [/color][/size]Senaman aerobik[/font][/b]
[/size][/color]Lakukan senaman aerobik sekurang-kurangkan 2 kali seminggu[/color][/font]
[/size][/color]Aerobik adalah salah satu cara senaman yang saya suka. Selain dapat membakar lemak berlebihan dalam badan, aerobik juga memberikan rasa riang ria dan rasa fun sangat.[/color][/font]
[/size][/color]45-60 minit aerobik non-stop memberikan kesan terhadap kardio badan kita. Lencunlah satu badan dengan peluh sekiranya kita ikut step aerobik dengan betul.[/color][/font][/size][/color]Peluh lencun satu badan itu yang kita inginkan, menyingkiran toksin dalam badan melalui medium peluh[/color][/font]
[/size][/color]5) [/font][/color][/font][/color][/size]Kasut tumit tinggi[/font][/b]
[/size][/color]Kalau sebelum ini anda memerlukan alasan untuk pakai kasut tinggi, inilah masanya! Memakai kasut tinggi boleh membentuk otot betis dan paha.[/color][/font]
[/size][/color]Walau bagaimanapun, anda haruslah beringat yang amalan memakai kasut tinggi ini boleh memberi kesan buruk kepada kaki dan postur, oleh itu anda perlulah berhati-hati kerana kajian mendapati anda tidak sepatutnya menggunakan kasut tumit tinggi yang melebihi dua inci.[/color][/font]
[/size][/color]
[/size][/color]6) [/color][/color]Khasiat telur[/color][/font]
[/size][/color]Telur mengandungi 77 kalori, 6 gram protein dan 5 gram lemak-sihat. Yup, telur memang tinggi dengan kolesterol (212mg). Tapi tak bermakna tinggi kolesterol dalam diet menyebabkan tinggi kolesterol dalam darah.[/color][/font]
[/size][/color] [/color][/font]
[/size][/color]High Density Lipoprotein (HDL) atau kebiasaannya dipanggil kolesterol “baik”, akan meningkat apabila anda mengambil telur dalam diet anda. Individu yang mempunyai HDL yang tinggi kurang risiko untuk mengidap sakit jantung, kanser dan pelbagai lagi masalah kesihatan. Bersarapan dengan telur akan membuatkan anda terasa lebih kenyang kerana telur tinggi dengan kandungan protein. Kajian ke atas 30 wanita yang mempunyai masalah berat badan mendapati mereka akan rasa lebih kenyang dengan memakan telur sepanjang 36 jam kemudian dan akan makan kurang kalori. Jadi, anda boleh makan 3 biji telur sehari (terutama waktu sarapan) kerana anda akan lebih kenyang sepanjang hari tersebut.[/color][/font]
[/size][/color]
[/size][/color]Semoga tips diatas bermanfaat. Jika anda mencari cara untuk kurus yang lebih mudah, boleh singgah di laman web kami disini.[/color][/font]
5
Isu Terkini Bandar Tasik Puteri / FOOD TRUCK KARNIVAL BANDAR TASIK PUTERI, 25-26 FEB 2018
« Pos terakhir oleh yusida pada Februari 25, 2018, 07:40:33 pm »
Assalamualaikum


Sebanyak 20 food truck diberi kepada usahawan berniaga, sempena Hari Koperasi Negara 2017 di Bandar Tasik Puteri, Selangor.
Jom datang memeriahkan suasana:

6
Isu Terkini Bandar Tasik Puteri / PEMENTASAN TEATER JALAN TEPI KUBUR,2-4 MAC 2018 (JKKN KL)
« Pos terakhir oleh yusida pada Februari 25, 2018, 07:33:55 pm »

Assalam

TEATER JALAN TEPI KUBUR

Karya dan Arahan Sir Mohd Izman Saroni
Dibawakan oleh SK Bandar Tasik Puteri (Rawang) dengan kerjasama Majlis Teater Selangor di bawah pimpinan YDP Nazri Ahmad

Tinggal 5 hari je lagi... Dah tempah seat anda? Ayuh tempah seat anda segera!!!

***************************************************
Teater "Jalan Tepi Kubur"
2, 3, 4 March 2018
8.30 malam
Auditorium JKKNWPKL Jkkn Wilayah
Tiket RM 10 untuk setiap seat
Tempahan Tiket: Shireen Hj Salehudin 016 - 993 2931

*****************************************************










7
BTP 16 / 10 Feb, surau Firdaus BTP16 - pemeriksaan kesihatan
« Pos terakhir oleh yusida pada Januari 31, 2018, 03:45:48 pm »
Assalamu'alaikum warga BTP.

Saya mewakili Persatuan Penduduk BTP16 dan Surau Firdaus akan menganjurkan program berikut;

Lokasi : Surau Firdaus BTP16
Tarikh :  10 Februari 2018 ( Sabtu )
Masa :   8:30 pagi - 12:30 t'hari

Program;
1. Pemeriksaan Pap Smear untuk wanita
2. Pemeriksaan am kesihatan (lelaki/wanita)
3. Derma darah.

Semua program akan dikendalikan oleh Klinik Kesihatan Batu Arang dan Pusat Darah Negara (PDN)

Walau bagaimanapun, PDN menetapkan syarat senarai nama sekurang2nya 50 orang penderma darah untuk membolehkan mereka datang.
Setakat ini kami baru mendapat 20 orang penderma.

Kami menjemput semua warga BTP yg sudi untuk menderma darah pada program ini. Tolong berikan nama dan maklumat ringkas untuk kami siapkan senarai penderma tersebut.

Whatsapp kpd Shahidan.

Sekian, terimakasih

Shahidan

Sumber: FB surau firdaus
8
Isu Terkini Bandar Tasik Puteri / Mesyuarat agung ke 16 PIBG SKBTP 13/1/2018
« Pos terakhir oleh yusida pada Januari 13, 2018, 12:43:04 am »
Assalam, sekiranya terlepas notis, jgn lupa mesyuarat agung PIBG ke 16 pd hari sabtu, 13 Jan 18 bermula pd jam 8:30 pg di Dewan Gemilang.
9
Alhamdulillah.. Simpang traffic light utama untuk Exit ke Latar highway telah dibuka hari ini. Semoga semua prihatin dan tidak melanggar lampu  isyarat merah bg mengelakkan sebarang kemalangan.



[sumber fb btp]

Wassalam
10
Isu Terkini Bandar Tasik Puteri / Per:NO. TELEFON PENTING BANDAR TASIK PUTERI
« Pos terakhir oleh sha pada Disember 14, 2017, 04:16:37 pm »
KLINIK MEDIVIRON
NO 33, JALAN MR1/4 , TAMAN M RESIDENSI , 48000 , BANDAR TASIK PUTERI ,RAWANG , SELANGOR
Laman: [1] 2 3 ... 10