Penulis Topik: PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY  (Dibaca 65225 kali)

aril110

  • Newbie
  • *
  • Pos: 6
    • Lihat Profil
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #45 pada: September 08, 2014, 04:02:54 pm »
Alhamdulillah. Perjalanan dari kepong ke BTp singkat 30 Minute (waktu puncak) lepas guna exit kundang nie.. Yang best nya terus ke BTP 4 melalui jalan BTP 1B. best giler........

yusida

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Pos: 1035
    • Lihat Profil
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #46 pada: April 17, 2015, 03:09:31 pm »
Assalamualaikum

Pembinaan Exit Tasik Puteri - Latar highway masih berjalan seperti yang dijadualkan.  Ianya tidak berhenti sepertimana yang digembar-gemburkan sebelum ini.  Proses pengambilan Tanah dari ladang telahpun selesai  dan kini tinggal proses pengambil alihan  tanah persendirian pula. Kalau ikut jadual asal, tahun 2016 baru siap.

Sepertimana yang semua sedia maklum, laluan jalan dari jalan utama Tasik Puteri menuju ke Stesyen baru PETRONAS masih dalam proses pembinaan di mana ianya nanti akan menjadi laluan keluar ke Latar Highway.  Semoga segala urusan dipermudahkan dan semoga perjalanan trafik di Green Valley Park berjalan lebih lancar terutamanya  di waktu puncak.

Wassalam
.

zamri

  • Tetamu
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #47 pada: April 30, 2015, 09:38:22 pm »

menunggu dari 2008 masih tidak bersedia lagi
saya berharap semua orang bersabar seperti saya

SKM

  • Tetamu
Terima kasih kerana masih lagi memberi informasi perkembangan Latar-BTP kita...Semoga dipermudahkan Nya segala urusan...amin.

Doctor

  • Tetamu
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #49 pada: Julai 07, 2015, 08:10:29 am »
Salam,


Dpt tahu dr pihak berkenaan yg terlibat, pembinaan tertangguh sbb tuan tanah nak revise harga baru tanah untuk 2015.



yusida

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Pos: 1035
    • Lihat Profil
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #50 pada: Januari 05, 2016, 03:07:26 pm »
Assalamualaikum

Projek pembinaan Exit LatarTasik Puteri sepatutnya telah bermula pada akhir Dec 2015 yg lalu.
Saya baru berkesempatan menghubungi Binapuri pagi tadi dan pihak mereka memaklumkan terdapat kelewatan disebabkan permintaan dari syarikat ladang KL-Kepong dengan penambahan syarat yang perlu dipersetujui oleh kedua belah pihak kerana mereka juga mempunyai perancangan pembangunan yang tersendiri dalam proses pengambil-alihan tanah.

Projek pembinaan dijangka bermula pada penghujung bulan Feb 2016, pihak Binapuri berharap kita semua dapat bersabar.  Exit Latar-Tasik Puteri tetap akan dilaksanakan seperti yang dijadualkan. Hanya cepat atau lambat sahaja.

Saya malas nak komen panjang, kalau ikutkan memang dah habis sabar. Namun kena tetap bersabar ya... ;)


Wassalam.


SKM

  • Tetamu
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #51 pada: Februari 11, 2016, 02:55:14 pm »
Alhamdulillah.....Hari ini dah bole nampak..project bersambung balik...tanah tanah dah nampak ditolak dan diratakan...harapa dapat berjalan lancar dan dipermudahkan sampai siap....amin.

yusida

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Pos: 1035
    • Lihat Profil
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #52 pada: Februari 15, 2016, 11:18:42 pm »
Amin...mudah-mudahan ya. Thanks for the update, amat dihargai.  Baru je nak share berita yg sama, agak sebuk kebelakangan ni.  Nak update berita pun tak sempat.  Gambar tak dapat nak share buat masa ni, ada masalah teknikal sikit.



yusida

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Pos: 1035
    • Lihat Profil
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #53 pada: Februari 18, 2016, 07:29:26 pm »
Assalam ahli forum btp
Gambar terkini exit BTP. Latar highway yang ada kereta putih tengah lalu tu...



Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan semua urusan.



« Edit Terakhir: Februari 18, 2016, 07:31:36 pm oleh yusida »

yusida

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Pos: 1035
    • Lihat Profil
Assalam, berita dr pejabat maintenance office, exit BTP dijangka siap bulan Sept 2017 ni.

Semoga semuanya berjalan dgn lancar. Amiinn
« Edit Terakhir: Mei 01, 2017, 11:40:22 am oleh yusida »

Rinz

  • Tetamu
Assalamualaikum wbt semua,


Persimpangan Bandar Tasik Puteri ke LATAR Highway akan mula di buka esok 21 Jun 2017..


harap maklum

yusida

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Pos: 1035
    • Lihat Profil
Per:PERKEMBANGAN JALAN ALTERNATIF EXIT BANDAR TASIK PUTERI KE LATAR HIGHWAY
« Jawab #56 pada: Oktober 05, 2017, 09:29:36 am »

Assalam
Share berita lama
https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2017/06/239518/persimpangan-bertingkat-bandar-tasik-puteri-dibuka

Buat masa ni terpaksa membuat pusingan jauh untuk ke Exit ke Latar Highway. Simpang empat utama telah pun siap, lampu isyarat telah pun siap di pasang dan dah berfungisi. Mungkin masih dalam fasa percubaan.

Mugnkin dengan perkembangan terbaru ini,  simpang utama ke Exit highway dibuka bila-bila masa sahaja.

Alhamdulillah, semoga dipemudahkan semua urusan.